Ane Mari Willmann, grunder, Vill Mat
Ane er vokst opp på gård og nært naturen. Barndommen ble tilbrakt i graset, ved elva og i skogen. Skogsyre, engsyre og vassarve gikk ned på høykant mens seljekvister ble til fløyter og fiskestenger. Hun har jobbet med kommunikasjon, media, samfunnsforskning og administrativt ved forskningssenter for økologisk landbruk, og har erfaring fra matproduksjon og foredling gjennom jobb på gårdsysteri, andelsbakeri og i melkefjøs.
Interessen og entusiasmen for lokal og bærekraftig mat produsert og høstet med tanke for både folk og økosystemenes ve og vel, har alltid været sterk. Nå sanker hun i sesongen gjennom sitt eget firma Vill Mat og holder kurs i matlaging med ville vekster.
Gjennom Vill Mat har hun blant annet levert urter til vinneren i kokkekonkurransen Bocuse d `Or, team CWD, med Christopher William Davidsen i spissen, og til restauranter i Molde, Kristiansund, Angvik og Trondheim. Ane brenner for den gode smaken og den gode maten produsert med omtanke for både folk, dyr og natur.
Råvarer som kan høstes i naturen er for henne et knutepunkt for veldig mange interesser og viktige tema som hun brenner for; bærekraftig ressursbruk, økologi, biologi, miljøvern, matauk, matlaging og mattradisjoner.