Yoga, trening og friluftsliv

Ønsker du å kombinere indre ro med en aktiv livsstil? Utforsk Lofoten med trening og fjellturer, og finn balansen mellom en aktiv kropp og et balansert sinn med yoga i spektakulær Lofotnatur.

Opplev Lofoten gjennom Yoga, trening og friluftsliv: På Yoga, trening og friluftsliv utforsker vi Lofoten gjennom de unike aktivitetene og mulighetene som regionen innbyr til gjennom hele året. Som elev på skolen får du tilgang til fasiliteter som bidrar til å optimalisere hverdagen og etablere gode rammer for en balansert livsstil, som f.eks. sunn vegetarisk mat, sauna, treningsrom, gymsal, bandrom og tekstilsal. I tillegg vil mye linjeaktivitet pågå utenfor skolens område ute i naturen, i eksterne Yoga-fasiliteter og vi utforsker fysiske grenser for oss selv gjennom bl.a. fjellturer, vinterfriluftsliv og isbading på kritthvite strender i krystallklart arktisk saltvann.

 

Yoga, havkajakk og fjell på Helgelandskysten

Helgelandskysten kan være Norges vakreste kystperle med mange små øyer, hvite strender og flere karakteristiske fjell
STUDIETUR

Linjetur: Novemeber-energi: I november drar vi på linjetur til et høstkledt og kanskje vinterlig fjellandskap i Abisko i Nord-Sverige. Det fredelige og vakre fjellområdet er en enestående arena for å aktivt lade batteriene før mørketida for alvor slår inn. I løpet av turen vil vi omfavne den friske fjelluften, og vandre eller løpe på sti, ta badstue og oppfriskende kalde bad, nyte god og næringsrik mat, ha ulike workshops, morgen- og kveldsyoga, bålkos under nordlyset, mindfullness- eller meditasjonsøvelser, og ha tid til både alenetid, tid sammen, avslapning, gode samtaler og refleksjon.

Hvem passer Yoga, trening og friluftsliv for? Yoga , trening og friluftsliv passer for deg som ønsker å ta et steg til siden og utvikle deg selv og dine særinteresser. Du trenger ikke å ha erfaring med fra Yoga tidligere, men er interessert i å lære mer, utforske meditasjon og mindfullness, liker å være aktivitet og ønsker å etablere- eller videreutvikle en mer balansert aktiv livsstil. Du ønsker kanskje en pause fra storbyen, jobb eller skoleløp og det evige tidspresset og prestasjonsjaget på både skolen og fritiden. Du ønsker tid- og rom til å dyrke dine særinteresser og finne retning for veien videre. Samtidig ser du det som meningsfullt og får energi av å være del av et større og konstruktivt felleskap hvor vi deler erfaringer og lærer av hverandre – og bidrar selv aktivt til å etablere dette felleskapet.

Hva lærer du på linja? På Yoga, trening og friluftsliv får du både tid, rom og mulighet til å ta en pause fra en travel og altoppslukende hverdag med evinnelige forventninger fra andre eller til deg selv. Du får fordype deg i bl.a. Yoga, meditasjon, mindfullness, funksjonell trening, ulike former for friluftsliv, konsentrasjon for prestasjon, ernæring, treningsplanlegging og blir bedre kjent med samtalen og ulike teknikker for å mestre mindre- og større livsutfordringer.

På Yoga, trening og friluftsliv får du verktøy til- og trening på å etablere en aktiv sunn livsstil. Teknikkene, vanene og tenkesettet du lærer på skolen vil hjelpe deg uansett hva du velger å gjøre senere i livet.

Lisa Blom

Lisa Blom

Det var hennes lidenskapen for havet og fjellene som lokket henne, ektemannen og datteren hit. Hun elsker å være utendørs, og samler gjerne energi på løpeturer i fjellet, på surfbrettet eller gjennom yoga.

Hun har reist jorden rundt, jobbet innen reiseliv, lært om kultur og samlet vennskap over hele verden. Lisa er et inspirerende handlingsmenneske og elsker å utforske nytt terreng. Der Lisa er, er det positiv energi!

Skriv gjerne til meg om du har noen spørsmål: lisa@lofotenfolkehogskole.no

Info

For at turene skal kunne gjennomføres må alle ha egnede klær og riktig utstyr.

KLÆR
 • to sett ullundertøy eller tilsvarende i syntetisk
 • tykk ullgenser eller tilsvarende
 • lue, votter, hals,vindvotter og gamasjer.
 • vindtett og regntett jakke og bukse
SKO
 • fjellsko, støvler og skisko
SKI
 • fjellski med stålkanter, skistaver (egnet for tur utenfor løype), skifeller (lang type), skibriller.
ANNET
 • sovepose (-10) liggeunderlag
 • stor ryggsekk + dagstursekk 30l
 • kniv, hodelykt
 • turbestikk, tallerken og kopp
 • kartmappe og kompass
TA GJERNE MED OM DU HAR (ikke obligatorisk)
 • kamera, fiskestang, telt , primus og vindsekk
 • kamera- digitalt eller analogt, fint å ha med på tur.

Tidligere elever forteller

Youtube

Mer en halvparten av Lofoten er under havoverflaten. Her møter du et helt nytt univers i vektløs tilstand.

Linjetur: Yoga, trening og friluftsliv

Vakre Helgeland

Helgelandskysten kan være Norges vakreste kystperle med mange små øyer, hvite strender og flere karakteristiske fjell, som blant andre De syv søstre. Vi drar hit for å nyte det aller siste av sommeren. Vi har vår basecamp på koselige Yogalåven på øyen Dønna. Her starter vi dagene med morgenyoga før vi gir oss ut i havkajakk i det asurblå havet eller nyter solnedgangen fra fjellet Dønnamannen (848moh). Utsikten herifra gir deg gåsehud.

Når vi kommer hjem venter varm badstue og bad, og en rolig avslappende økt i yogalåven før middag. Hvis været tillater det, lager vi mat over åpen ild og deler dagens opplevelser med hverandre. Denne turen vill vi sent glemme!

Lærersider