Lofoten aktiv sport

Opplev Lofotens unike energi og prøv mange fartsfylte aktiviteter: surfing, fjelløping, yoga, klatring, ski, kajakk og mer. Utforsk, lær, og finn din lidenskap i Lofoten!

På Lofoten Aktiv Sport blir du bedre kjent med Lofoten gjennom sport og fartsfylte aktiviteter. Vi utforsker de utømmelige mulighetene for en aktiv livsstil og sport som ligger i skjæringspunktet mellom fjell, hav, vær og vind. Her får du testet ut de beste aktivitetene og sportene som Lofoten har å by på gjennom fire årstider – mest utendørs, men også innendørs.

Sommer

Ved skolestart i august er det fortsatt milde dager og lyse netter i Lofoten. Du blir da introdusert til fjellene og havet gjennom bl.a. fjellturer, overnatting i telt, kajakk, kano, klatring, golf og stiløping, og vi blir sammensveiset som gruppe og trygge på hverandre rundt leirbålet.

Høst

Når sommeren avløses av høst og fargespektret i naturen endrer seg, åpner det seg nye aktivitetsmuligheter i lofotnaturen. Vi prøver blant annet surfing på en av Europas fremste surfespots, vi prøver frisbeegolf, kiting, surfing, capture the flag og nattorientering under nordlyset, og begynner samtidig å utforske innendørsaktiviteter i gymsalen, idrettshallen eller i treningsstudio.

Vinter

Mange setter vinteren i Lofoten høyest på grunn av det eventyrlige lyset og de endeløse mulighetene som vinterlandskapet innbyr til. I løpet av vinteren vil vi både utforske aktiviteter utendørs som langrenn, turer på fjellski, toppturer, cruising i alpinanlegg, truger, skøyter og fiske på Lofothavet, og samtidig prøve innendørsaktiviteter som yoga, styrketrening, innendørsklatring, squash, ballspill, svømming og turn.

Vår

Lofoten på våren er ofte dekket av snø, samtidig som kveldene blir lengre, dagene lysere og aktivitetsmønsteret annerledes. Vi tester bl.a. havkajakk, drar på sykkel- og løpetur og vandrer eller går på ski fra hytte til hytte. Alt omkranset av at lufta blir mildere og sola i ansiktet varmer.

Adventure races

Vi vil utforske noen av de fremste destinasjonene i Nord-Norge - og forflytte oss med ulike aktiviteter fra dag til dag ​
STUDIETUR
Hvem passer Lofoten Aktiv Sport for? 

Lofoten aktiv sport passer for deg som allerede har- eller ønsker å ha en aktiv og sunn livsstil. Du trives best med å være i aktivitet sammen med andre, men synes også det er gøy å være i bevegelse alene. Du er nysgjerrig på å prøve ut nye ting – både som lagspiller og som individualist. På Lofoten Aktiv Sport vil vi jobbe med å bygge et trygt og oppbyggelig felleskap, hvor alle skal kunne bidra og være med på sine premisser – uavhengig av forkunnskaper og tidligere erfaringer. Vi vil både jobbe med gruppedynamikk og å løse utfordringer i felleskap, og samtidig bli tryggere på å lede turer, treningsopplegg og aktiviteter i mindre- og større grupper. Du vil både få mulighet til å prøve mange nye sporter, og samtidig gå i dybden på flere av dem.

Hva lærer du på linja? 

Lofoten Aktiv Sport gir deg både kunnskap om- og mulighet til å prøve et bredt utvalg sporter og aktiviteter i spektakulære omgivelser. Linjeundervisninga tar utgangspunkt i noen gjennomgående teoretiske perspektiver og verktøy som kan bidra til å forstå og systematisere din egen treningshverdag. Temaområder som treningslære, anatomi, ernæring, restitusjon, kosthold og treningsplanlegging vil være en gjennomgående rød tråd i all aktiviteten på linja. Dere vil i tillegg bli bedre kjent med regionale trenere, utøvere og mentorer innen ulike sporter, og gjennom dem både få tilgang til spisskompetanse, veiledning, tips og råd til hvordan du kan utvikle dine ferdigheter innen ulike idrettsgrener. I tillegg vil dere kunne sitte igjen med både våtkort for kajakk og brattkort for klatring når skoleåret er ferdig.

Sport og aktivitet på lokale premisser 

Folk som flytter til Lofoten kommer gjerne hit for fjellene og havet, og blir værende her på grunn av folkene og den aktive livsstilen som området innbyr til. På Lofoten Aktiv Sport ønsker vi å synliggjøre de unike mulighetene som finnes rett utenfor døra – både i naturen og gjennom etablerte aktiviteter hos lokale idrettslag og foreninger. Vi tar i bruk etablerte treningsfasiliteter også utenfor skolen som klatrehallen, turnhallen, skiløyper, alpinanlegg og svømmehallen, og samarbeider med lokale mentorer, ressurspersoner og utøvere som kjenner idrettsgrenene bedre enn de fleste. Lofoten er en perfekt basecamp for dem som ønsker en aktiv, leken og sunn livsstil – og på denne linja utnytter vi disse mulighetene til det fulle.

200x200_yngve_01

Yngve er høyt og lavt, behersker like godt vann som land, og har aldri helt fått bukt med rockegenene sine. De kommer til uttrykk i alt han gjør, sjøl om han hevder å ha gitt opp drømmen om å bli stjerne på scenen. På skolen vår skinner han like fullt, illuminert av en indre glød for det han holder på med – både ute og inne.

Skriv gjerne om du har noen spørsmål: yngve@lofotenfolkehogskole.no

Info

For at trening turene skal kunne gjennomføres må alle ha egnede klær og riktig utstyr.

KLÆR
 • to sett ullundertøy eller tilsvarende i syntetisk
 • tykk ullgenser eller tilsvarende
 • lue, votter, hals,vindvotter og gamasjer.
 • vindtett og regntett jakke og bukse
SKO
 • fjellstøvler, terreng løpesko, inne treningssko
SKI
 • randonee ski eller splittboard, skibriller
 • løypeski
ANNET
 • sovepose (-10) liggeunderlag
 • stor ryggsekk + dagstursekk 30l
 • kniv, hodelykt
 • turbestikk, tallerken og kopp
 • kartmappe og kompass
 • skredsøker
 • søkestang og snøspade
TA GJERNE MED OM DU HAR (ikke obligatorisk)
 • kamera, fiskestang, telt , primus og vindsekk
 • kamera- digitalt eller analogt, fint å ha med på tur.

Tidligere elever forteller

Youtube

Fjellene I Lofoten inviterer til aktiviteter, både sommer og vinter.

Linjetur: Lofoten aktiv sport

Adventure races

løpet av skoleåret vil dra på to langturer eller “Adventure races” spekket med opplevelser og ulike ferdselsformer. Vi vil utforske noen av de fremste destinasjonene i Nord-Norge – og forflytte oss med ulike aktiviteter fra dag til dag – i ren 71 gradernord-stil.

Se for deg Lofoten på langs i løpet av høsten, hvor du for hver dag bytter transporteringsform – fra løping, til sykling, svømming, kanopadling eller seiling, mens du på vinteren utforsker Senja på fjellski, rando, kajakkpadling eller truger.  

Lærersider