Bushcraft & overlevelse

Hadde det  vært kult å vite hvordan du skal overleve i naturen kun med klærne du har på deg og det du har med deg i sekken? Dette er friluftsliv på naturens egne premisser!

Vi skal lære oss teknikker for å bli så selvhjulpne som mulig i mange naturmiljøer. Ved å lage og bruke enkle redskaper skal vi benytte oss av det vi finner i naturen rundt oss. Fra å lage vår eget skjul for vær og vind oppe på fjellet til å skaffe egen mat med vårt selvproduserte fiskeutstyr. Her trenger du ikke den nyeste gore tex´en eller det seneste utstyret. Her handler det om å gjøre det beste ut av det vi har!

I tillegg til praktiske villmarksteknikker vil du også på få muligheten til å testet grensene dine både fysiskt og mentalt. Naturen i nord kommer å gi oss mange spennende utfordringer gjennom sitt ville landskap gjennom høsten, vinter og våren. Du vil lære deg spennende overlevelsespsykologi og bli bedre kjent med deg selv på en helt ny måte.

Skolens unike beliggenhet med direkte nærhet til hav, skog og fjell gir oss ubegrensede muligheter til å være ute. Kanskje blir vi klassen som sover flest døgn under stjernehimmelen i løpet av året? Dette blir et år med opplevelser som du sent kommer til å glemme. De fleste utfordringer blir små etter alt det du har fått med deg av erfaringer fra et år ute i Lofotens villmark.

Dette er friluftsliv på naturens egne premisser!

Mer info kommer

STUDIETUR

KLÆR
  • varme underklær, gjerne ull
  • tykk ullgenser eller tilsvarende
  • lue og votter
  • vindtett og regntett jakke og bukse
VINTER
  • polare fjellski, staver og skisko (skisko må være ett nummer for store)
SKO
  • fjellsko/støvler (ett nummer for store) og innesko
  • skifeller
ANNET
  • sovepose (3 sesongs)
  • liggeunderlag (for vinterbruk)
  • dagstursekk ca 30l
  • hodelykt
  • turbestikk, tallerken og kopp
  • thermos
  • solbriller
TA GJERNE MED OM DU HAR (ikke obligatorisk)
  • kamera, fiskestang, telt , primus og vindsekk
  • kamera- digitalt eller analogt, fint å ha med på tur
  • Ski: turski eller fjellski

Tidligere elever forteller

En god leirplass, en god gapahuk, et godt bål, god mat, no godt i koppen og godt vennskap- da er livet topp!

Linjetur: Lofoten matveksted

Mer info kommer