Grønnere reise til Lofoten

Lofoten Folkehøgskole vil være en miljøvennlig skole, som tar vår tids klimaendringer og miljøutfordringer på alvor. Det gjør at vi må ta ansvar når ca. 100 elever skal reise fra hele landet hit til vårt vakre øyrike.

Derfor oppfordrer vi våre elever til å reise så miljøvennlig som mulig. En måte å gjøre det på er å reise hit med en kombinasjon av tog og buss eller ferge. Dette er en behagelig og lettvint måte å reise på, som ikke minst setter et mye mindre miljøavtrykk enn fly. I tillegg er det en utrolig fin naturopplevelse.

Men er ikke tog, buss og båt så krevende og upraktisk?

NEI!!

Man har god tid på seg, er du tidlig ute får du hele reisen for til sammen 800-1000 kroner, og det er i tillegg mulighet til å ha med mer bagasje enn på fly. Mange elever har gode erfaringer med å reise hit uten fly.

Hva sparer jeg på dette?

Du kan spare mye utslipp ved å velge vekk fly. En flyreise fra Oslo til Svolvær, via Bodø (ca. 900 km) forårsaker utslipp rundt 170 kg CO2 pr. reisende

En togreise fra Oslo til Bodø, og Hurtigruten fra Bodø til Svolvær slipper ut til sammen rundt 80 kg pr. reisende. Altså kan man halvere karbonfotavtrykket, og i tillegg få en opplevelsesrik og avslappende reise til og fra skolen.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

last ned et nytt spill og pakk ned boka, potteplanta og en god porsjon mat. Deretter er det bare å lene seg godt tilbake og se landskapet suse forbi vinduet

Et annet alternativ er å ta tog fra Oslo S til Stockholm, og nattog videre til Narvik, og så buss fra Narvik til Svolvær eller Kabelvåg kirke (fem minutters gange fra skolen). Se SJ sine nettsider.