Tradisjonelt nordisk friluftsliv

utgjør den røde tråden på linja. Med omtrent 45 overnattinger ute får vi virkelig kjenne på elementene. Vi har to turer på ca to ukers varighet, i tillegg til flere fem-dagers turer. Vi kommer derfor godt inn i en fin flyt på tur. Rutiner er viktig, og her vil du lære flere triks og knep enn du trodde fantes. Lag din egen turmat, bestem turplanen selv, og bli en god turleder.

Det er fokus på kunnskap og ferdighet, og ikke minst på gode opplevelser.  Samholdet og fellesskapet vi får vil gjøre oss sterke. Det gjør oss kanskje ikke i stand til å flytte fjell, men det gjør at vi kommer lettere opp på dem.

• fjellturer
  • ekspedisjon Svalbard, 2 uker
Svalbard ekspedisjon

Vi reiser til svalbard!

To ukers skitur med hund og pulk på Svalbard april/mai. Turen planlegges med utgangspunkt fra Longyearbyen. Vi overnatter i telt hver natt, og har alt utstyr og proviant med oss i pulker. Elevene lærer å planlegge og gjennomføre en ekspedisjon fra grunnene av.

svalbard ekspedisjon

Vi vil også få nye venner med, nemlig polarhunder, som skal gjøre turen tryggere, lettere og morsommere. Turen planlegges av deg og de andre elevene med veiledning fra læreren. Underveis vil du og de andre bytte på rollen som turleder. Dere bestemmer sammen hvordan turen skal gjennomføres, og sørger for at alt går riktig for seg. Med på turen er to lærere som følger deres planer, men som selvsagt sier fra dersom noe må gjøres annerledes. Vi blir et godt team!

svalbard ekspedisjon

Turene våre

vil vi tilbringe høyt i nord, på Nordkalotten og på Svalbard. Et år nord for polarsirkelen vil gi deg alt fra blodrød himmel, nordlys og stjerner – til midnattssol på Svalbard i april. Vi søker kunnskap om naturen, om hvordan vi kan bruke den og ta vare på den. Vi gjør oss erfaringer på tur som gjør oss i stand til å gjennomføre mer ekstreme turer i fremtiden. Bli med på et år hvor du både får nye trofaste turvenner, og hvor du selv utvikler deg og blir trygg på egne vurderinger.

200_elin_0
Elin Tyssedalstveit

Elin har bred erfaring med ulike jobber i fjellet, og trives godt med lange såvel som bratte turer, sommer og vinter. Trives gjør hun også når hun kan fordype seg i handarbeidsaktiviteter sammen med elevene. Ansatt siden 2011.

Skolens utstyr:

Ved skolestart får du låne noe utstyr av skolen. Du kvitterer det ut og kan fritt bruke det til skolen er slutt. Utstyret er: Kroppssele og klatresele, hjelm, karabinere, taubrems, slynger, stegjern, isøks.

Utenom det har vi fellesutstyr som vi bare bruker på skolens turer:

Klatre- og bretau, sikringsmidler for klippe, snø og is, fjelltelt, primuser, grytesett, førstehjelpsutstyr, brennstofflasker, snøsager, pulker samt andre nyttige småting. Skal du på egne turer i fritiden, må du altså ha dette utstyret  selv.

Krav om eget utstyr

Vår første tur er like etter skolestart, derfor er det fint om du medbringer alt utstyr fra første skoledag. Men kjøp deg ikke fattig for å få siste nye modell og årets farge. Gammelt, solid utstyr er ofte minst like bra. Når det gjelder bekledning kan det ikke nevnes for ofte at denne for en stor del bør bestå av ull. Det er fordi klærne også skal isolere og varme når de er fuktige.

Vi sender komplett pakkeliste i god tid før skolestart

• Tradisjonelt, nordisk friluftsliv. Dette er klassikeren vår. Store opplevelser og store gleder.
  • For deg som vil lære mye om klatring og alpin ferdsel, og trives når det er bratt og luftig.
  • Mestre bølgene og mestre fjellet. Dette er for deg som sier ja, takk, begge deler.
  • Her handler det om skikjøring og allsidig klatring, men også om havkajakk, lange turer og basiskunnskaper for å trives ute.
    Ski & Klatring
  • For deg som vil komme tett på naturen, og fange det du opplever ute.
  • Dette er vårt halvårstilbud til dem som velger vinteren, med alt den har å by på i Lofoten. Fjellet, havet, kulturen
    Halvårskurs i friluftsliv (jan-mai)